A l’Escola del Mar ho hem experimentat en primera persona. Primer hem parlat de l’animació, un dels gèneres cinematogràfics en què s’utilitza l’Stop Motion. Aquesta tècnica consisteix a fer un seguit de fotos a una sèrie de dibuixos que evolucionen, fent-les passar ràpidament per a crear moviment.
Però l’animació no és la única manera de fer un Stop Motion. Per tal d’inspirar-nos, hem vist vídeos molt diversos en què s’utilitzava aquesta tècnica de formes d’allò més creatives: movent figures de plastilina, ninos o playmobils, fent grafitis sobre una paret, animant el paper utilitzant la papiroflèxia i molt més.
Aleshores hem tingut la nostra pròpia idea: volíem que l’Stop Motion ens fes volar! I així ho hem fet. Hem ideat una petita història en què l’Anna dibuixava una poma en un paper i, seguidament, es convertia en una poma real. Aquesta poma, a més, tenia poders, i feia que qualsevol que li fes una mossegada, pogués volar. Així, damunt d’una escombra i amb molta paciència, ens hem fet fotos saltant fins que, col·locades una darrere de l’altra, hem pogut volar.
A vegades el cinema ens converteix en superherois i superheroïnes!