A més dels tallers anuals que fem com a extraescolar a les escoles, a Digital Films estem fent un taller intensiu d’allò més divertit: De la imaginació a la pantalla. El taller forma part de la proposta educativa d’Educaixa i s’està fent als Caixaforums de Sevilla, Madrid, Saragossa, Barcelona, Lleida i Tarragona, per un públic tant familiar com escolar.
En aquest taller, comencem explicant qui era Georges Méliès, un famós mag de París que, a finals del segle XIX, va inventar el cinema fantàstic. Inspirats per la figura d’aquest gran cineasta, dividim el taller en tres grups per poder treballar còmodament en una història que ens agradi. A partir d’un desplegable, ens inventem el títol del nostre curtmetratge, la sinopsi, repartim els rols i personatges, i, fins i tot, fem un petit storyboard. Sempre amb una condició: la pel·lícula que filmem haurà de contenir, com a mínim, un dels trucatges que va inventar Georges Méliès. És a dir, un truc de substitució, de càmera enrere o de joc d’escala. Quan ja hem espremut al màxim la nostra imaginació, toca posar-se a rodar aquella història que ens hem inventat!
Amb l’ajuda de l’attrezzo, podem situar la nostra història a llocs tan extravagants com ara la presó, un laboratori o, fins i tot, al Pol Nord. Mentre un grup roda l’altre està ben atent i es prepara per quan sigui el torn del seu rodatge.
Finalment, quan ja hem filmat totes les pel·lícules, toca l’edició. Cada grup fa el muntatge del curtmetratge que ha gravat i li afegeix el que li dóna més emoció: la música! Amb una banda sonora emocionant, intrigant o terrorífica aconseguim que els nostres curts siguin molt més interessants.
Podem dir que, en només tres hores, ens hem convertit en cineastes aprenent d’un dels pioners més importants de la història del cinema!